Beneficii ale sucului de coacaz
Cercetări recente au demonstrat calitățile coacăzelor negre în ceea ce privește îmbunătăţirea acuităţii vizuale și reglarea răspunsului antiinflamator al organismului.
Câteva recomandări terapeutice
Oboseală cronică, suprasolicitare intelectuală. Pentru cei care fac eforturi intelectuale mari este recomandat în mod special siropul de coacăze negre, atunci când apar stările specifice de ameţeală, somnolenţă, incapacitate de concentrare.
Dureri de gât, tuse, răguşeală, amigdalită. Siropul de coacăze negre are dublu efect: pe de o parte, acţionează direct asupra agenţilor microbieni, distrugându-i şi “reparând” ţesuturile (epiteliile) lezate, iar pe de altă parte, măreşte pe termen lung imunitatea locală, împiedicând îmbolnăvirea ulterioară.
Gută, reumatism. Coacăzele negre, în special sucul lor, sunt un excelent depurativ, îndepărtând multe din reziduurile toxice din organism.
Bronşită, pneumonie, tuberculoză pulmonară. Sucul de coacăze negre dă rezultate extraordinare în această categorie de afecţiuni. Se pare că secretul său este acţiunea imunostimulentă deosebit de eficientă, la care se adaugă şi efectele vitaminizante şi remineralizante de excepţie.
Tulburări de circulaţie. au efecte excepţionale asupra circulaţiei periferice.
Hepatită virală, gripă, infecţii recidivante în general. Sucul de coacăze negre măreşte foarte mult imunitatea, şi ajută la decongestionarea acestor organe.
Anemie. Sucul de coacăze negre are efecte cu adevărat magice în combaterea tuturor tipurilor de anemie. Se consumă zilnic, pe stomacul gol.
Tulburări de creştere, tulburări glandulare la pubertate. Consumul sucului de coacăz negru, are efecte vitaminizante, consolidează oasele, măreşte capacitatea de învăţare şi de efort intelectual. Este un excelent tratament şi pentru copii bolnăvicioşi ori cu întârzieri de creştere.
S-a dovedit eficient în tratarea unor afecţiuni digestive și biliare.